Ето как да го приготвите  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ кори за баница - 500 г яйца -

...
Ето как да го приготвите 
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
кори за баница - 500 г
яйца -
Коментари Харесай

Рецепта за турски бюрек с кайма и праз

Ето по какъв начин да го приготвите 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори за баница - 500 г

яйца - 1 бр.

телешка кайма - 300 г

праз лук - 1 по - огромен

олио - 100 мл

черен пипер - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо приготвяте плънката, като запържвате каймата леко и добавяте нарязания праз. Посолявате на усет и добавяте черния пипер. Дръпвате от огъня запръжката и я поставяте в купа. След като поизстине малко сместа, добавяте яйцето и разбърквате, до момента в който се поеме от сместа. В касерола с 200 мл топла вода, добавяте олиото и посолявате леко. В тава, намазана с олио, поставяте 4 кори на кръст, като краищата на корите да излиза на вън - на половината от всяка.

След това намазвате с четка от мазната вода корите, които са на дъното. Поставяте кора, леко я нагъвате, с цел да се побере на дъното, намазвате с водата и редите последваща кора. Така вършиме 4 кори - на четвъртата, намазана с водата, изсипвате половината от сместа с каймата и праза.

Следват още 4 кори, намазвани с водната примес, и върху последната кора изсипвате и другата примес от кайма. Завършвате бюрека с останалите 4 кори. Оформяте бюрека, като прибирате 4-те първи кори към средата и заглаждате с четката, потопена във водната примес.

Оставяте по този начин завършен бюрека за 5 мин, след което го поставяте във фурната, която включвате на 180 градуса. След към 30 мин. бюрекът е подготвен. Покривате го с забрадка за 10 мин. и е подготвен за ядене. Турският Бюрек с Кайма и Праз е доста апетитен.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР